Sveikinimai ir prizai – geriausiems rajono ūkininkams

Pagerbti Lietuvos ūkininkų sąjungos organizuojamo konkurso „Metų ūkis 2020“ laimėtojai ir prizininkai – geriausi Mažeikių rajono ūkininkai. Dėl pandemijos negalėjo vykti šventinis renginys, tačiau apdovanojimai – Mažeikių rajono savivaldybės mero padėkos, dovanų čekiai, kitos dovanos – pasiekė darbščius bei sėkmingai ūkininkaujančius ūkininkus. 

Konkurso laimėtojais tapo Edita ir Arno Piilberg, gyvenantys ir ūkininkaujantys Urvikių kaime, Reivyčių seniūnijoje. Jų ūkis – 46 ha. Ekologiškai augina ir perdirba vaisius ir uogas. Didžiausią plotą užima aronijos – 20 ha, jau dera 4 ha obelų, 6 ha juodųjų serbentų, auga įvairių veislių braškės, šilauogės. Iš savo ūkyje užaugintų vaisių ir uogų spaudžia sultis. Taip pat užsiima ir gyvulininkyste – augina danielius. Tėvams talkina ir sūnus su dukra.

Antrąją vietą pelnė laižuviškiai Airida Norvaišaitė ir Tadas Luinys. Ūkininkauja nuo 2013 m., jų ūkis – 250 ha žemės. Augina grūdines kultūras, rapsus ir ankštines kultūras. Šiemet bando auginti kukurūzus grūdams. Dalį grūdų parduoda tiesiai nuo kombaino, kitus sandėliuoja pritaikytame sandėlyje. Svajoja apie kintamos normos dirvos tręšimo įrangą, kuri leistų sumažinti išlaidas trąšoms ir auginamų grūdų savikainą. 

Trečiąją vietą užėmė Jūratė ir Kęstutis Paulauskai, gyvenantys Nausodės kaime, Sedos seniūnijoje. Ūkininkauti pradėjo 2000 m. nuo pieno ūkio, vėliau perėjo prie augalininkystės – 140 ha plote augina žiemines ir vasarines grūdines kultūras, buvusius gyvulių tvartus pritaikė grūdų laikymui. 

Konkursas „Metų ūkis“ – tradicinis, organizuojamas beveik 30 m. Jame dalyvauja Lietuvos ūkininkai, įregistravę ūkius ūkininkų registre, aktyviai ūkininkaujantys tose savivaldybėse, kur veiklą vykdo Lietuvos ūkininkų sąjungos skyrius. Konkurso tikslas – skatinti ūkininkus pažangiau ūkininkauti, siekti efektyvesnės ir ekologiškesnės gamybos, geriau ir gražiau tvarkytis savo ūkyje. Nominantus siūlo seniūnijos, vertina savivaldybės, Lietuvos ūkininkų sąjungos ir Lietuvos Respublikos žemės ūkio rūmų atstovai. 

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode