Savaitės apžvalga – koronavirusas traukiasi nežymiai

Covid-19 infekcija iš Mažeikių po truputį traukiasi, bet skaičiai vis dar dideli – iš Karščiavimo klinikoje tirtų rajono gyventojų nustatyta 40 proc. Covid-19 atvejų. Susirgimai registruojami šeimose, ugdymo ir gydymo įstaigose, siejami su darbo vietomis. 

Gera naujiena – ligoninėje baigta įrengti stacionari deguonies tiekimo sistema. Į darbą grįžta dalis pasveikusių ligoninės darbuotojų. 

BENDROJI INFORMACIJA  

Gruodžio pirmąją savaitę rajone registruoti 287 nauji susirgimai Covid-19, pasveiko – 226 sirgusieji. Iš viso serga 894 mažeikiškiai, pasveikusiųjų iš viso – 715.  

Mirė 5 rajono gyventojai: 3 vyrai ir 2 moterys. Mažeikių ligoninėje – 2, Respublikinėje Šiaulių ligoninėje – 2 ir Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje – 1. Vyriausiajam buvo 75 m., jauniausiajam – 54 m., amžiaus vidurkis – 65 m. 

Policija per savaitę patikrino 22 asmenis dėl saviizoliacijos taisyklių laikymosi – nustatyti du pažeidimai. 

KARŠČIAVIMO KLINIKA IR MOBILUSIS PUNKTAS  

Per savaitę ištirti 73 pacientai (64 suaugusieji, 9 vaikai). Iš jų 29 nustatyta Covid-19 liga – 40 proc. visų ištirtųjų. Mobiliajame patikros punkte paimti 589 ėminiai.  

Ne visi užsiregistravusieji tyrimui Mobiliajame patikros punkte atvyksta ir praneša apie neatvykimą. Nepranešus apie neatvykimą atimama galimybė greičiau išsitirti tiems, kuriems ypatingai to reikia – svarbi kiekviena minutė.  

Užsiregistravusieji atlikti tyrimą Mobiliajame patikros punkte ir negalintieji atvykti tirtis turi galimybę tiesiogiai pranešti apie neatvykimą žinute tel. +370 618 17 158.  

Žinutėje būtina nurodyti numatytą tyrimo dieną, registracijos numerį, pavardę ir siųsti iš telefono numerio, kuriuo buvo skambinta Koronaviruso karštąja linija 1808 ir į kurį gautas pranešimas apie registraciją. Pakeisti laiko, vykdyti naujų registracijų kreipiantis nurodytu telefonu negalima.    

MAŽEIKIŲ LIGONINĖ 

Šiuo metu Mažeikių ligoninėje gydomi 85 sergantys Covid-19 liga pacientai, iš Mažeikių rajono – 77. 44 besigydantiems pajungtas deguonis. Reanimacijos skyriuje – 2 pacientai, abiem atliekama dirbtinė plaučių ventiliacija.

Geros naujienos! Baigta įrengti stacionaraus deguonies tiekimo sistema – iš viso ligoninėje aprūpintos deguonimi 85 stacionarios lovos. Dar 35 ligoniams galima užtikrinti deguonies tiekimą keičiamais balionais. Pertvarkomas Slaugos skyrius, įrengiama 10 terapinių lovų nesergantiems Covid-19 liga, šiems ligoniams papildomai įruošiamas tualetas. Vidaus ligų skyriuje bus dvi zonos – įtariamų ar stebimų su terapine patologija pacientų bei neužsikrėtusių koronaviruso infekcija. Sumažėjo sergančių Covid-19 darbuotojų skaičius. Pasveiko 30 – dalis jų grįžta į darbą.

UGDYMO ĮSTAIGOS  

Ugdymo įstaigose Covid-19 liga sirgo 62 moksleiviai ir lopšelių-darželių ugdytiniai, saviizoliacijoje – 442. Sumažėjo susirgimų įstaigų administracijose – registruoti 3 Covid-19 ligos atvejai, saviizoliacijoje – 1 darbuotojas. Vis dar serga 37 pedagogai, saviizoliacijoje – 32. Susirgimai nustatyti 23 aptarnaujančio personalo darbuotojams, 11 – saviizoliacijoje.  

Ikimokyklinio ir pradinio ugdymo įstaigose daugėja grupių (klasių), dirbančių nuotoliniu būdu. Beveik visuose lopšeliuose-darželiuose, pradinėse mokyklose nuotoliniu būdu dirba po vieną–dvi grupes (klases).

5–12 kl. mokiniai ir toliau mokosi nuotoliniu būdu. Tokiu pat būdu vyksta ir neformalusis ugdymas. Laukiama Vyriausybės sprendimo dėl visuotinio nuotolinio ugdymo. 

PRIMENAMA – kiekvieną pirmadienį apžvelgiama visos savaitės situacija rajone dėl Covid-19.  

PRAŠOMA VISŲ:

  • Taisyklingai dėvėkime nosį ir burną dengiančias veido apsaugos priemones
  • Dezinfekuokime rankas ir paviršius
  • Laikykimės saugaus atstumo
  • Jeigu tik galime, likime namuose
  • Nesilankykime vieni pas kitus – kuo mažiau kontaktų!
  • Būkime sveiki! Saugokime ir saugokimės! 

MS-34

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode