Išvengti žmonių susibūrimų Mažeikių gyventojams padeda socialinių įstaigų darbuotojai

Vis labiau Lietuvoje, o ir Mažeikiuose siaučiant koronavirusui, didžiausias pavojus kyla rizikos grupėse esantiems žmonėms, ypač socialinių paslaugų įstaigų gyventojams, lankytojams, paslaugų gavėjams. Ypatinga pagalba reikalinga vienišiems seneliams.

 

Teikia nemokamą maisto pristatymo paslaugą

Dar pavasarį, kai buvo paskelbtas pirmasis karantinas, tuometinis sveikatos apsaugos ministras, valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovas Aurelijus Veryga inicijavo maisto pristatymo į namus rizikos asmenims paslaugą. Ši paslauga tęsiama ir antrojo karantino metu.

Mažeikių rajono Socialinių paslaugų tarnybos direktorė Zita Jonaukienė portalui Budas.lt sakė, kad

karantino metu Tarnyba siūlo būtiniausių maisto produktų bei vaistų pristatymą senyvo amžiaus ar turintiems negalią asmenims, kurie neturi artimųjų ir galimybės patys to padaryti: „Lankomosios priežiūros darbuotojai paima reikalingų pirkinių sąrašą bei pinigus prekėms nupirkti. Pristačius prekes pateikiami pirkimo čekiai ir grąžinami likę pinigai. Darbuotojai, teikiantys paslaugą, laikosi visų higienos reikalavimų, kad apsisaugotų patys ir apsaugotų paslaugos gavėjus“.

Maisto ir vaistų pristatymo į namus paslauga nemokama. Daugiau informacijos apie paslaugą galima gauti paskambinus tel.: 8 443 20 138, +370 607 04 375.

Pasak Z. Jonauskienės, gyventojai džiaugiasi suteikta galimybe karantino laikotarpiu išvengti lankymosi susibūrimo parduotuvėse, vaistinėse ir kitose susibūrimo vietose ir rizikos užsikrėsti virusu.

Socialinių paslaugų tarnyba dalina maisto produktus savo paslaugų gavėjams iš Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo (EPLSAF), kuriuos perima iš Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus. 

Didelė problema – sergantys darbuotojai

Pakalbinta apie situaciją socialinėse įstaigose pandemijos metu Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja Jolanta Kekytė Budas.lt didžiausiomis problemomis įvardijo socialinėse įstaigose atsiradusius COVID-19 židinius: „Susirgus asmeniui, darbuotojai turi izoliuotis ir nėra žmonių, galinčių dirbti. Buvo sudėtingų atvejų „Vilties erdvėje“ bei Plinkšių senelių namuose, tačiau vadovės puikiai susitvarkė ir iš duobės išlipo“.

Pasak J. Kekytės, socialinių paslaugų įstaigų darbuotojai deda dideles pastangas, norėdami apsisaugoti nuo koronaviruso: „Vykdomas darbuotojų testavimas, kai kur darbas organizuojamas dviem pamainomis, kad darbuotojai nesusitiktų ir, jei būtų ligos užkratas, neužkrėstų savo kolegų“.

Kalbėdama apie labdaros maisto produktais dalinimą, Socialinės paramos skyriaus vedėja patikino, kad skyriaus darbuotojai dalina labdarą rajono gyventojams laikydamiesi saugos taisyklių reikalavimų: „Maisto produktai maišuose dalinami lauke. Kad mažiau reikėtų kontaktuoti, Sveikatos apsaugos ministerija priėmė sprendimą, kad nereikėtų gyventojų parašų, pačios darbuotojos tikrinamės sąrašus“.

MS-34

Budas.lt archyvo nuotrauka

     

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode